לחמניות הפתעה
חומרים נדרשים :
לבצק:
1 בטטה בינונית מבושלת (ניתן גם להוסיף מעט דלעת מבושלת)
2 כוסות שקדים/אגוזים טחונים
2.5 כוסות קמח כוסמין
2 כפות שקדיה
1 כף שמן זית
½ כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
½ כפית מלח
1 ביצה
למלית:
רוטב פיצה
זיתים ללא גלעין חתוכים לטבעות דקות
להוספת מעט טעם גבינתי ניתן לפזר גם תבלין אגוזינו.
אופן ההכנה :
לרסק את הבטטה והדלעת יחד, ואח"כ להוסיף את שאר החומרים ולרסק היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. לרדד את הבצק על משטח מקומח לריבוע גדול ולחלק אותו בעזרת סכין לריבועים קטנים שווים בגודלם.
להניח במרכז כל ריבוע כפית גדושה של רוטב הפיצה ולפזר מעט טבעות זיתים, ומעט אגוזינו.
לסגור כל ריבוע למעטפה (סוגרים קצוות מנוגדים ולוחצים מעט לסגירה טובה שלא ייפתחו באפייה)
למרוח ביצה מעל ולאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד להשחמה.
טיפים :
במקרה שהבטטה גדולה יתכן והבצק יצא נוזלי או דביק מידי, לכן יש להוסיף קמח או שקדים בהתאם.
רעיונות נוספים :
רעיונות למילויים נוספים:
לאדות במעט שמן זית רצועות פלפל, בצל ופטריות עד לריכוך, ולמלא בהם את ריבועי הבצק.