עוגה מעולה שכדאי שתמיד תהיה במקפיא, מהסיבה שהיא מתאימה מאד לאירוח, לשבתות ואפילו לשמחות!
ההמלצה שלנו היא להכין אותה בכמות כפולה, כי היא מתחסלת במהירות גם ע"י הילדים!!
לבצק:
2 כוסות קמח שקדים
½ כוס תחליף סוכר סוויטגו
½ כף אבקת אפיה
1 כף גדושה ממרח השקדייה
1 ביצה
לשכבת השוקולד:
כ-8 קוביות שוקולד
לשכבה העליונה:
4 ביצים
½ תפוח מרוסק
5 תמרי מג'הול
½ כף א. אפיה
1 כף קפה
1 כף שטוחה תחליף סוכר סוויטגו
¾ כוס שקדים טחונים
1 כף ממרח שקדיה
לערבב היטב את החומרים, לשטח בשכבה דקה על גבי תבנית אפיה בינונית, ולאפות במשך 10 דקות בחום בינוני.
לערבב היטב את כל החומרים ולשפוך מעל שכבת השוקולד.
לאפות בתנור כ-30 דקות על חום בינוני עד שהעוגה אפויה כראוי (ניתן לבדוק זאת ע"י נעיצת קיסם עץ).
כדי ליצור את שכבת הבצק התחתונה בצורה אחידה וקלה כדאי לשטח את הבצק בעזרת ידיים רטובות.
בנוסף, ניתן גם להוסיף מעל העוגה שכבה נוספת של קרם שוקולד או שוקולד מומס.
העוגה טובה יותר לאחר הקפאה!