סופגניות אפויות
חומרים נדרשים :
לבצק:
4 כוסות קמח כוסמין לבן
1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
¾ כף שמרים יבשים
1 כף שמן זית
1 ביצה או ¼ כוס צ'יה מעורב במים
1 כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
למילוי:
ריבת פרי טבעית
אופן ההכנה :
לערבב את כל החומרים לבצק אחיד.
לכסות את הבצק ולהניח במקום חמים להתפחה למשך כשעה וחצי.
לאחר שהבצק טפח יש ליצור עיגולים מהבצק ולהניח על גבי תבנית האפייה או בתבנית שקעים.
לאפות בחום בינוני למשך כ-30 דקות עד להזהבה.
לאחר שמתקרר מעט יש להזריק את הריבה ע"י מזרק לתוך מרכז הסופגנייה.
טיפים :
בכל מתכון ניתן להמיר ביצה לצ'יה המעורבת עם מים ביחס שווה (1/4 כוס צ'יה עם 1/4 כוס מים מושרים יחד). יש להמתין בין 10 ל-15 דקות עד שהצ'יה נעשית צמיגית מעט במרקם הדומה לביצה.
צ'יה הינה מהצומח ונחשבת כמזון על המכיל חומרים מזינים ובריאים בכמות גבוהה. לכן ישנה עדיפות להשתמש בצ'יה כתחליף לביצה מהחי.