משלוח חינם בקניה מעל 500 ש"ח

לחמניות ביס כוסמת- לחמניות ללא גלוטן, מתכונים, אוצר הטבע

לחמניות ביס כוסמת- ללא גלוטן

אחד מהצעדים הראשונים לתזונה ואורח חיים בריא הוא הפחתת הפחמימות והסוכרים בארוחה.
בדיוק לשם כך צרפנו הפעם מתכון שנותר פתרון אבסולוטי לתחושת שובע ומהווה תחליף בריא ללחם.

הלחמניות במתכון עשויות מכוסמת שהינה צמח שזרעיו משמשים לאכילה, ואינה מכילה גלוטן כלל.
לכוסמת יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ו-E ובמינרלים כגון מגנזיום ואבץ.
ריבוי הסיבים בכוסמת מסייעים לאיזון הסוכר בדם על ידי כך שהם מאטים את עיכול הסוכרוז, ובכך מונעים גם השמנה.

בתאבון!

חומרים נדרשים :

לבצק

2 כוסות כוסמת שהושרתה במים 24 שעות (יש להחליף מים כל 12 שעות)
2 כוסות מים
2 כפות שקדיה
1 כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
1/2 כפית מלח

לתוספת

זיתים/ בצל/ שמיר/ אגוזים וכו'

אופן ההכנה :

להכניס את כל החומרים לקערה לטחון בעזרת בלנדר עד שנוצרת עיסה דביקה.
להוסיף את הזיתים או כל תוספת אהובה אחרת
לאפות בתבנית שקעים בחום של 170 מעלות למשך כ-30 דקות עד להשחמה.

רעיונות נוספים :

ניתן לאפות את בלילת הכוסמת בתבנית שקעים כלחמניות מיני ביס, וניתן גם לאפות כטורטיות על מחבת.
דילוג לתוכן