אחד מהצעדים הראשונים לתזונה ואורח חיים בריא הוא הפחתת הפחמימות והסוכרים בארוחה.
בדיוק לשם כך צרפנו הפעם מתכון שנותר פתרון אבסולוטי לתחושת שובע ומהווה תחליף בריא ללחם.
הלחמניות במתכון עשויות מכוסמת שהינה צמח שזרעיו משמשים לאכילה, ואינה מכילה גלוטן כלל.
לכוסמת יתרונות תזונתיים רבים: היא עשירה בחלבון, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ו-E ובמינרלים כגון מגנזיום ואבץ.
ריבוי הסיבים בכוסמת מסייעים לאיזון הסוכר בדם על ידי כך שהם מאטים את עיכול הסוכרוז, ובכך מונעים גם השמנה.