חג השבועות בפתח, ומה יותר מתאים מלהכין מאפים במילוי גבינות.
במיוחד בשבילכם צרפנו הפעם מתכון קליל לבורקס גבינה מלוחה… שאינו מכיל גבינה כלל!
ומיותר לציין כמובן שממש לא התפשרנו כאן על הטעם!
תתנסו ותהנו!
חג השבועות בפתח, ומה יותר מתאים מלהכין מאפים במילוי גבינות.
במיוחד בשבילכם צרפנו הפעם מתכון קליל לבורקס גבינה מלוחה… שאינו מכיל גבינה כלל!
ומיותר לציין כמובן שממש לא התפשרנו כאן על הטעם!
תתנסו ותהנו!
4 כוסות קמח כוסמין לבן
כף אבקת אפיה ללא אלומיניום
½ כוס שמן זית/שמן שומשום/שמן שקדים
1 כוס מים רותחים
1 כוס אגוזי מלך קלופים לא קלויים (לתוספת בריאות כדאי להשרות קודם למשך כשעתיים)
1 גביע ממרח סויה בטעם טבעי
1 כף מיץ לימון
1 כפית מלח
זיתים חתוכים
להכניס לקערה את כל חומרי הבצק וללוש היטב עד שמתקבל בצק רך ונעים.
במקביל מכינים את המלית ע"י טחינה של כל החומרים בבלנדר (מלבד הזיתים).
מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לריבוע גדול ודק.
חותכים את ריבוע הגדול ולריבועי בצק בינוניים.
מניחים במרכז כל ריבוע בצק כפית מהמלית ומוסיפים זיתים חתוכים
סוגרים כל ריבוע בצק לצורת משולש או ריבוע , מורחים מעל ביצה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
אפשרות טעימה נוספת לבצק במתכון היא להשתמש בבצק פילו
ולמלא בו את המלית.